Sport

Deseti dan Mundijala: Hoće li se fudbal konačno vratiti kući?

Četiri utakmice trećeg kola Svetskog prvenstva su na programu danas, a možda najzanimljiviji meč će biti između Velsa i Engleske, koja ima ozbiljne ambicije na ovom turniru.
Deseti dan Mundijala: Hoće li se fudbal konačno vratiti kući?Getty © Elsa / Staff

16.00 Ekvador - Senegal

Ekvadorcima je potreban remi ili pobeda da obezbede plasman u narednu fazu takmičenja. S druge strane, Senegalu je neophodna pobeda u ovom duelu da bi prošao dalje. Ekvador može da prođe i porazom, pod uslovom da Holandija izgubi većom razlikom od Katara nego Južnoamerikanci od Afrikanaca, što je skoro pa nerealno.

16.00 Holandija - Katar

Holandija je trenutno lider u grupi A. Ukoliko pobedi u ovoj utakmici ili ostvari remi ide u narednu fazu. Holanđani su u ovom duelu protiv domaćina prvenstva apsolutni favoriti i pravo čudo bi bilo da ne ostvare trijumf. Katar je poslednjeplasiran u grupi i bez bodova.

20.00 Iran - SAD

Iran je drugoplasiran u grupi B i potrebno je da savlada Sjedinjene Američke Države ukoliko planira da nastavi takmičenje. Pokazao je u prvom kolu protiv Engleske da uprkos tome što je primio čak šest golova, ne odustaje, pa je tako postigao dva pogotka, dok je u drugom kolu pobedio Vels. Treba očekivati borbu obe ekipe jer Amerikancima samo pobeda donosi prolaz u narednu fazu Mundijala.

20.00 Vels - Engleska

Ukoliko ostvari pobedu ili odigra nerešeno, Engleska će kao prvoplasirana ekipa grupe B proći dalje. S druge strane, njihove komšije su se pokazale kao najlošija ekipa u grupi i imaju tek jedan bod. Velšanima je potrebna pobeda od četiri gola razlike da bi se plasirali dalje. Englezi su apsolutni favoriti u ovom meču i nema sumnje da će i na terenu to želeti da dokažu svojim komšijama.

image