Svi podneli ostavke: Juventus bez predsednika i uprave

Dok su sve oči ljubitelja fudbala ovih dana uprte u Katar, gde se igra Svetsko prvenstvo, u Italiji se dešavaju potresi. Fudbalski klub Juventus ostao je bez celokupne uprave uključujući i predsednika Andree, člana najbogatije italijanske porodice Anjeli

Kompletno rukovodstvo Juventusa podnelo je ostavke u ponedeljak uveče, na čelu sa predsednikom kluba Andreom Anjelijem i sportskim direktorom Pavelom Nedvedom.

Uprava slavnog kluba u ponedeljak uveče održala je sednicu na kojoj je doneta odluka o ostavkama zbog afere koja potresa italijanski fudbal nakon koje je italijansko tužilaštvo otvorilo istragu zbog lažnih finansijskih izveštaja.

Ostavke su podneli i svi članovi Borda direktora – generalni direktor Mauricio Arivabene i članovi Borda Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud.

Razlog ostavki navodno su finansijske malverzacije u periodu od 2018. do 2020. godine zbog kojih je torinsko tužilaštvo krajem oktobra pokrenulo istragu, a koje su dovele do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka 254.300.000 evra.

To znači i kraj vladavine porodice Anjeli u Juventusu. Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije, a na čelo kluba iz Torina došao je u maju 2010. godine. U tom periodu Stara dama je devet puta bila šampion Italije, ali je posle godina dominacije zapala u krizu iz koje već treću sezonu ne može da se izvuče.