Sport

Rasulo u reprezentaciji Belgije – niko više ni sa kim ne priča

Potpuno rasulo nastalo je u ekipi Belgije nakon poraza od Maroka na Svetskom prvenstvu
Rasulo u reprezentaciji Belgije – niko više ni sa kim ne pričaGetty © Buda Mendes

Fudbalska reprezentacija Belgije nalazi se u veoma teškoj situaciji na Mundijalu u Kataru jer ne igra dobro, rezultati nisu očekivani, a pojavili su se i veliki problemi među igračima, ako je verovati belgijskim medijima.

Ekipa Roberta Martineza je na startu takmičenja savladala Kanadu minimalnim rezultatom (1:0), iako je bila mnogo slabiji protivnik, dok je u drugom kolu dobila "šamar" od Maroka – 2:0.

"Crveni đavoli" su pred odlučujući duel sa Hrvatskom na trećoj poziciji sa tri boda, što znači da im je neophodan trijumf nad "vatrenima" ukoliko žele da se plasiraju u nokaut fazu.

Poraz od Maroka bio je okidač za "eksploziju" u svlačionici, koja je počela rečima najboljeg igrača Kevina de Brujnea.

"Ne postoji šansa da osvojimo Svetsko prvenstvo, prestari smo", izjavio je vezista Mančester sitija.

To je povredilo Jana Fertongena, nekadašnjeg igrača Ajaksa, Totenhema i Benfike, a sada štopera Anderlehta, koji mu je brzo odgovorio.

"Verovatno i napadamo ovoliko loše jer smo prestari, zar ne?", izjavio je Fertongen.

To je produbilo konfilkt koji se nastavio u svlačionici gde je, navodno došlo do tuče. U nju se umešao i kapiten Eden Azar, a prema pisanju medija, morao je da interveniše Romelu Lukaku i da ih razdvaja.

Epilog svega jeste da je došlo do potpunog rasula u ekipi. De Brujne i golman Tibo Kurtoa završili su svaku komunikaciju, Azar je prekinuo odnose sa Leandrom Trosarom, dok je "puklo" i na relaciji Romelu Lukaku – Miši Batšuaji.

Belgijski mediji podsetili su da De Brujne godinama ne razgovara sa Kurtoom, od afere u kojoj ga je bivša devojka prevarila sa golmanom i saigračem iz reprezentacije.

Međutim, čuvar mreže Real Madrida izjavio je da su te informacije potpuna izmišljotina.

"Nemamo problema u ekipi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Ali sad smo još više motivisaniji da pobedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljut kad smo izgubili od Maroka, ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo", rekao je Kurtoa.

"Ima previše laži, pričale su se priče koje nisu istinite, da sam razbijao po svlačionici. Bili smo razočarani, ali nismo vikali, od toga nema koristi. Juče smo sve razjasnili u privatnom razgovoru."

Eden Azar demantovao je da je došlo do tuče.

"Ništa se veliko nije dogodilo posle Maroka. Imali smo dobar razgovor na kojem smo svašta rekli. Sad želimo da pobedimo Hrvatsku. Imamo dva dana da se pripremimo. Rekli smo da moramo igramo bolje", istakao je još jedan član "kraljevskog kluba".

On je dodao da će tim učiniti sve da se nađe među 16 najboljih reprezentacija na svetu.

"Velika su očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudićemo se da je pokažemo. Zajedno smo seli juče, svi igrači i osoblje. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu danas na konferenciju za medije", zaključio je Azar.

Belgija protiv Hrvatske igra u četvrtak od 16 časova.

image