Sport

Liverpul titulu izgubio u komšiliku, "Gudison" koban po Klopa i "crvene"

Fudbaleri Liverpula izgubili su u gradskom derbiju od Evertona 2:0 i tako sebi zakomplikovali borbu za šampionsku titulu u Premijer ligi
Liverpul titulu izgubio u komšiliku, "Gudison" koban po Klopa i "crvene"Getty © Andrew Powell/Liverpool FC

Gradski derbi Liverpula doneo je pobedu "plavih" - Everton jer slavio sa 2:0 na svom "Gudison parku" i u velikoj meri udaljio Jirgena Klopa od nove titule šampiona Engleske.

Nemački trener oprašta se od "Enfilda" na kraju sezone, a posle eliminacije od Atalante u četvrtfinalu Lige Evrope, čini se da Liverpul posustaje i u šampionskoj trci.

Golove za Everton postigli su Džared Brantvajt u 27. i Dominik Kalvert-Luin u 58. minutu, pa su "karamele" sada na 16. poziciji na tabeli sa 33 boda.

Liverpul se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli sa 74 boda - Arsenal je prvi sa 77 bodova, dok je Mančester siti treći sa 73, ali "građani" imaju dve utakmice manje.

U ostalim mečevima Premijer lige, Mančester junajted je na krilima Bruna Fernandesa savladao ekipu Šefild junajteda sa 4:2, Mateta je bio dvostruki strelac u pobedi Kristal Palasa nad Njukaslom 2:0, dok je ekipa Bornmuta u gostima savladala Vulvse 1:0.

image
VV inauguration
banner