PSV "osmicom" najavio veliko slavlje, titula se posle šest godina vraća u Ajndhoven

Klub koji je 24 puta bio šampion Holandije na pragu je da upiše novu "recku", prvu nakon više od pola decenije

Fubaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i u naredna tri kola nedostaje im bod za osvajanje titule prvaka Holandije.

PSV bi mogao već u petak uveče da i zvanično postane prvak, ukoliko Fejenord ne pobedi na gostovanju kod Go Ahed Iglsa.

Ekipa koju vodi Peter Boš igra istorijsku sezonu u kojoj će doći do prve titule od sezone 2017/2018.

Klub iz Ajndhovena je najavio velike uspehe neverovatnom serijom od 17 uzastopnih pobeda na početku Eredivizije i rivali su im od tog trenutka samo gledali u leđa.

Sve je kulminirali strašnim trijumfom nad Herenvenom, pala je "osmica" na "Filips stadionu" na kojem su po dva gola dali Gus Til i Malik Tilman, dok su se po  jednom u strelce upisali Luk de Jong, Johan Bakajoko, Džoji Verman i Patrik van Anholt.

U finišu meča gostujući navijači su u dva navrata prekidali meč bakljadama, ali je utakmica ipak privedena kraju.

PSV je tako probio "stotku" u domaćem šampionatu jer ima ubedljivo najbolji napad sa 103 postignuta gola. Tim je u poslednje dve utakmice čak 14 puta tresao protivničke mreže, jer je prethodno savladao Vitese 6:0. I ne samo to, crveno-beli imaju najbolju odbranu u ligi, pošto su na 31 utakmici primili samo 17 pogodaka.

PSV, koji je ispao u osmini finala Lige šampiona od Borusije Dortmund, posle 31 kola ima 84 boda, 12 više od Fejenorda koji ima meč manje.