Sport

Bruka Evrolige i ABA lige: Sudija Boltauzer ukrao parfem na aerodromu

Slovenački košarkaški sudija Matej Boltauzer, našao se u žižoj košarkaškoj javnosti zbog disciplinskog postupka koji je Evroliga pokrenula protiv njega, a sve zbog snimka na kojem se vidi kako krade parfem na beogradskom aerodromu
Bruka Evrolige i ABA lige: Sudija Boltauzer ukrao parfem na aerodromuGetty © Christina Pahnke

Sudija koji deli pravdu na utakmicama ABA lige i Evrolige, na poprilično loš način privukao je dosta pažnje.

Naime, prema informacijama "Jurohupsa", elitno evropsko košarkaško takmičenje je pokrenulo istragu i disciplinski postupak protiv Slovenca.

Na društvenim mrežama "isplivao" je snimak na kojem se vidi kako Boltauzer krade parfem sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Situacija se odvila nakon meča Monaka i Partizana u Evroligi, koji je odigran pre pet meseci, odnosno 5. decembra.

Domaći mediji navode da je Boltauzer tada priveden i da je platio kaznu, a nove informacije govore da je Evroliga pokrenula disciplinski postupak.

U narednim danima se očekuje rasplet cele situacije, ali jasno je da Boltauzera očekuje neki vid kazne od strane Evrolige.

Slovenac se bavi suđenjem od 2003. godine i važi za jednog od najiskusnijih evropskih sudija.

Ubrzo su na vest o njegovoj kraži parfema, na društvenim mrežama prokomentarisali i određeni košarkaši.

Met Džening, nekadašnji košarkaš Baskonije, Efesa i Lokomotive, koji je optužio Boltauzera da već godinama unazad krade, ne samo na aerodromu, nego na evroligaškim terenima.

"Čovek krade već godinama! Evroliga ima veliki broj sjajnih sudija, ali ovaj batica je ubedljivo najgori i nije teško zaključiti zbog čega", napisao je Džening na društvenim mrežama.

image
Inauguracija predsednika Rusije
banner