Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona: Finale Lige Evrope u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je pripremne radove na izgradnji kompleksa EKSPO 2027 i prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona

Vučić je postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, ali i sa svojim potpisom simbolično označio početak izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Nakon obilaska radova, prisutnima su se obratili predsednik Vučić, ambasador Li Ming, predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, a putem video poruke obratili su se i srpski reprezentativci.

"Nije to samo građevina, šipovi idu 25 metara duboko u zemlju da bi se osigurala čvrstina, stabilnost stadiona. Hvala UEFA na mnogo čemu. Finale Lige Evrope 2028. će se igrati u Beogradu na Nacionalnom stadionu", rekao je Vučić.

Dodao je da će o imenu stadiona odlučiti građani.

"Daćemo narodu da izabere ime. Da ljudi glasaju, pametniji su", rekao je on.

Prisutni su bili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka nauke Jelena Begović, ministar turizma Husein Memić, selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi, nekadašnji fudbaler Nenad Bjeković, potpredsednik FSS Bratislav Nedimović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić.

Zajedno sa predsednikom Srbije na lopte su se potpisali i postavili ih kao kamen temeljac i Dragan Džajić, ambasador Li Ming, predsednik RS Milorad Dodik, ministri Mali i Gajić.

Vučić je u ponedeljak rekao da će se stadion brzo graditi i biće jedan od najlepših stadiona.

Očekuje se da Nacionalni stadion bude završen do kraja 2026. godine, a imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim Uefinim standardima i graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika.

Pripremni radovi na izgradnji objekata za EKSPO su počeli u junu prošle godine i kako je ranije rečeno teku po planu.

Specijalizovana izložba EKSPO 2027 Beograd, sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve" biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.