Sport

Dva srpska bisera na spisku za draft, ali važno takmičenje remeti planove Zvezde i Mege

Problem za dva kluba, Crvenu zvezdu i Megu, moglo bi da bude to što se "NBA Draft Combine" održava u periodu finala ABA lige, odnosno od 12. do 19. maja
Dva srpska bisera na spisku za draft, ali važno takmičenje remeti planove Zvezde i Mege© Dusan Milenkovic/ATAImages

Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde, i Nikola Đurišić, košarkaš Mege, nalaze se među 78 košarkaša koji su dobili poziv za Čikago gde će se od 12. do 19. maja održati "NBA Draft Combine".

Topić i Đurišić su u petak igrali jedan protiv drugog u prvoj utakmici polufinala ABA lige, a uskoro bi mogli zajedno put Sjedinjenih Američkih Država, na veoma važne testove uoči NBA drafta.

Na takmičenju "NBA Draft Combine", timovi imaju šansu da uživo vide igrača, da ga upoznaju, odrade trening, da pristupe medicinskim i biomehaničkim testovima...

To je šansa za igrače da se što bolje pokažu generalnim menadžerima, vlasnicima, najvažnijim ljudima franšiza, koji će kasnije odlučiti kojeg će igrača draftovati i time ga dovesti u tim.

Nikola Topić će biti izabran veoma visoko, odnosno na početku drafta.

Mladi srpski reprezentativac je na najnovijoj listi svrstan u kategoriju "2-6", što znači da ga NBA timovi gledaju kao jednog od šest najvećih talenata predstojećeg drafta.

Đurišić se takođe dobro rangira, ali za njega je realnije da bude izabran krajem prve ili u drugoj rundi.

Problem za dva kluba, Crvenu zvezdu i Megu, moglo bi da bude to što se "NBA Draft Combine" održava u periodu finala ABA lige, odnosno od 12. do 19. maja.

Međutim, crveno-beli su odmah reagovali i istakli da će njihov igrač ostati u klubu dokle god bude imao profesionalne obaveze.

"Nikola Topić ima višegodišnji ugovor i neće napuštati klub, ni privremeno, ni po jednom osnovu, dok mu ne prođu sve obaveze koje ima kao igrač", saopšteno je iz KK Crvena zvezda.

"Podsećamo da nas u tekućoj takmičarskoj sezoni u narednom periodu očekuju izuzetno važne utakmice u dva takmičenja."

Oglasio se i agent dvojice igrača Miško Ražnatović.

"Imajući u vidu da je dosta interesovanja podigla informacija vezana za poziv Topića i Đurišića za 'NBA Draft Combine' u Čikagu, 12-19. maj, neophodno je određeno pojašnjenje. Plej-of ABA u oba slučaja ima apsolutni prioritet, i igrač koji bude igrao finale će preskočiti 'Combine'", napisao je Ražnatović na društvenim mrežama.

Finale ABA lige počinje 13. maja.

Crvena zvezda je povela 1-0 u seriji i veliki je favorit da se plasira u borbu za titulu regionalnog šampiona.

image