"Te priče su nebuloze, samo želim pobedu protiv Švajcarske"

Dušan Vlahović je u obraćanju medijima imao štošta da kaže i poručio da je spreman za odlučujuću utakmicu Srbije na Svetskom prvenstvu

Fudbaleri Srbije pripremaju se za petak i utakmicu trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Švajcarske. Taj okršaj je i odlučujući u borbi za plasman u osminu finala Mundijala, a uoči utakmice godine, o očekivanjima, ali i natpisima u javnosti, oglasio se napadač Srbije Dušan Vlahović.

On je na konferenciji za medije počeo odgovorom na spekulacije koju se kružile društvenim mrežama poslednjih dana.

"Jako mi je žao što moramo ovako da počnemo konferenciju za medije, ali moram da reagujem, jer se radi o meni. To su ozbiljne gluposti i nebuloze, to rade ljudi koji su bolesni, oni koji rade protiv interesa reprezentacije. Mi smo ujedinjeni, atmosfera je odlična, tako da te priče rekla–kazala, na nas ne utiču. Nikad se nisam oglašavao, ali niko neće skupljati poene preko mog imena. Meni i svima nama je fokus utakmica sa Švajcarskom". počeo je 22-godišnji napadač Juventusa.

Vlahović je istakao da je spreman da pomogne "orlovima" u najvažnijoj utakmici na turniru.

"Osećam se dobro, osećam se spremno, nadam se da ću igrati, na Misteru je da odluči. Nisam igrao u dogovoru sa Misterom, došao sam povređen na okupljanje, ali sada se već osećam mnogo bolje i nadam se da ću moći da pomognem ekipi u meču sa Švajcarskom. Znamo koliko sve ovo znači našem narodu, osećamo podršku, živimo za ovaj momenat, jedva čekamo da počne utakmica. Idemo na pobedu, obećavam da ćemo protiv Švajcarske igrati preko našeg maksimuma. Nikakve provokacije nas ne zanimaju, ovde smo samo zbog fudbalske priče."

Do sada je Vlahović odigrao samo 24 minuta protiv Brazila, ali kako kaže, i ako i ako ne igra - to je isključivo u korist dobrobiti ekipe.

"Uvek sam spreman da igram za Srbiju ako treba i sa jednom nogom, do sada je sve rađeno u dogovoru sa Misterom, tako će biti i ubuduće. Predstavljamo Srbiju na najvećem fudbalskom takmičenju, pobeda će svima mnogo da znači. Prolaz u nokaut fazu mnogo znači i nama i našem narodu. Sa Misterom svi razgovaramo, on naravno zna moje mogućnosti. Osećam se mnogo bolje, osećam se spremno i daću sve od sebe, kao i svi, da pobedimo i prođemo dalje. Švajcarci su pokazali da su dobra, čvrsta ekipa, redovno učestvuju na svim takmičenjima, ali mi gledamo sebe, ako mi budemo pravi, verujem da ćemo se radovati. Volimo da igramo kada je najteže i mislim da će tako biti u petak. San je igrati za reprezentaciju na Mundijalu i to nema cenu", zaključio je Dušan Vlahović.