Sport

Prvi nosioci opravdali ulogu favorita - Šej bolji od Luke i Kajrija, Boston ubedljiv protiv Klivlenda

Ekipe Oklahoma Sitija i Bostona povele su u polufinalnim serijama konferencija plej-ofa NBA lige, posle pobeda nad Dalasom, odnosno Klivlendom

Duel potencijalnih nosilaca MVP priznanja pripao je domaćinu - Šej Gildžus-Aleksander odigrao je fantastičan meč i doneo svojim Tanderima pobedu nad Dalasom 117:95.

Reprezentativac Kanade ubacio je 29 poena i dodao po 9 skokova i asistencija u ubedljivom trijumfu prvog nosioca Oklahoma Sitija, za vođstvo u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Luka Dončić i Kajri Irving ovoga puta nisu uspeli da svojom magijom razoružaju protivnika - "Ankl Dru" je postigao 20, a slovenački reprezentativac 19 poena za Maverikse.

Šeju je pomoć stigla od Četa Holmgrena (19) i Džejlena Vilijamsa (18), a drugi meč u seriji igra se takođe u Oklahomi, u noći između četvrtka i petka.

I prvi nosilac na Istoku bio je prilično ubedljiv - Boston je iskoristio umor Kavalirsa i trijumfovao 120:95.

Klivlend je odigrao već treći meč u poslednjih pet dana, ali je Donovan Mičel još jednom bio na svom nivou postigavši 33 poena.

Ipak, Seltiksi su imali više raspoloženih igrača - predvodio ih je Džejlen Braun sa 32, Derik Vajt je dodao 25, a Džejson Tejtum 18.

Boston je poveo 1:0 u seriji koja se igra do četiri pobede, a biće domaćin i narednog meča, u noći između četvrtka i petka.

image