Sport

Haos u Australiji u tri sata ujutro - fešta navijača zbog podviga na Mundijalu

Australija je na iznenađenje mnogih stigla među 16 najboljih selekcija sveta na turniru u Kataru, a to su usred noći umeli da proslave i njihovi navijači u domovini
Haos u Australiji u tri sata ujutro - fešta navijača zbog podviga na Mundijalu© Twitter/screenshot/@MundialMag

Fudbaleri Australije ostvarili su još jedan istorijski uspeh i ponovili podvig iz 2006. godine, pošto su se plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva.

Oni su u poslednjem kolu grupne faze na iznenađenje mnogih savladali Dansku 1:0 i tako uz Francusku prošli dalje, a veliko slavlje usred noći zabeleženo je i u samoj Australiji.

Australija je kao drugoplasirani tim sa čak šest bodova uspela da stigne među 16 najboljih selekcija sveta, iako im se nisu davale velike šanse. A koliko je "soker" važan u Australiji, videlo se i na društvenim mrežama.

Utakmica protiv Danske bila je igrana u sitne noćne sate po australijskim vremenu, ali scene su bile kao da nije tri sata posle ponoći. Na trgu u Melburnu su desetine hiljade ljudi slavile gol Metjua Lekija kao da sutra ne postoji.

Upravo taj pogodak ispostavio se ključnim u prolasku Australije u osminu finala, gde će igrati protiv pobednika grupe C, što će biti jedna od tri selekcije - Poljska, Argentina ili Saudijska Arabija.

image