Flik: Ostajem selektor Nemačke i ako ne prođemo grupu

Reprezentacija Nemačke nalazi se u nezavidnoj situaciji pre utakmice poslednjeg kola grupe E Svetskog prvenstva u Kataru i za osminu finala nije im dovoljna samo pobeda protiv Kostarike

Pancerima je potrebna pobeda u poslednjem kolu, ali uz nju mora da čeka trijumf Španije protiv Japana ili mora da dobije sa dva razlike ukoliko Španci i Japanci remiziraju. Ukoliko se to ne desi, Nemačka će drugi put zaredom ispasti već u grupnoj fazi Mundijala.

Selektor Nemačke Hansi Flik i pored toga ne brine za svoj posao, a za razliku od nemačke nacije, ni ne deluje nezadovoljno.

"Ugovor imam do 2024. godine i ako mene pitate, ostajem normalno selektor što god da se dogodi na ovom prvenstvu. Radujem se Evropskom prvenstvu 2024. u Nemačkoj, ali je do tada je još puno vremena. Imamo puno posla pre toga ", rekao je Flik.

Nekadašnji trener Bajerna u poslednjem kolu grupne faze bi trebalo da ima lak posao sa Kostarikom.

"Želimo što pre da otklonimo rezultatsku neizvesnost. Verujem ovim momcima, a moramo pokazati gard i energiju kakvu smo pokazali protiv Španije. Neće biti lako, ali moramo pronaći rešenje", rekao je Flik.

Kostarika i Nemačka igraju u četvrtak od 20.00.