Sport

Dončić zablistao kada je bilo najpotrebnije, Dalas napravio brejk u Oklahomi

Ekipa iz Teksasa oduzela je prednost domaćeg terena najboljem timu Zapadne konferencije i sada će imati priliku da na svom parketu dođe do prednosti
Dončić zablistao kada je bilo najpotrebnije, Dalas napravio brejk u Oklahomi© Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips

Košarkaši Dalasa izjednačili su na 1-1 u polufinalnoj seriji plej-ofa NBA lige, pošto su u Oklahomi napravili "brejk".

Meveriksi su trijumfovali rezultatom 119:110 i sada oni imaju psihološku prednost pred nastavak takmičenja.

Ekipa koju vodi Džejson Kid imala je prednost u prvom delu igre, domaćin se vratio, ali su gosti na krilima Luke Dončića ponovo poveli i uspeli da se odlepe.

Rutinski su priveli meč kraju i zadovoljni se vraćaju u Teksas.

Dončić je zablistao kada je bilo najpotrebnije i duel završio sa 29 poena, 10 skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

Isti broj poena imao je i Pi-Džej Vošington, koji je kao "iks faktor" u ovom susretu dodao 11 uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja.

Dvocifreni su bili još Tim Hardavej sa 17, Danijel Gaford sa 13 i Džoš Grin ubacio 11 poena, dok je Kajri Irving dodao tek devet, uz 11 asistencija.

Oklahoma nije uspela da razvije prepoznatljivu igru u odbrani, što se odrazilo i na napad. Standardno je najefikasniji bio Šej Gildžus-Aleksander sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je Džejlen Vilijams dodao 20 poena.

Serija se sada seli u Dalas i treći meč je na programu u subotu od 21.30 po srednjoevropskom vremenu.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa Klivlend je takođe došao protiv brejka, pošto je u Bostonu savladao Seltikse rezultatom 118:94.

image