Sport

Argentina pobedom izbegla Francusku, Poljska preživela dramu za osminu finala

Dobili smo još dva para osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru, nakon uzbudljivih utakmica u grupi C
Argentina pobedom izbegla Francusku, Poljska preživela dramu za osminu finalaGetty © Clive Brunskill

Otkako je Saudijska Arabija pobedila Argentinu na startu turnira, grupa C na Svetskom prvenstvu pretila je da donese veliku dramu. I upravo tu dramu smo i dobili.

Na kraju, posle mnogo kalkulacija i pokidanih živaca, Poljska je uspela da nauštrb Meksika stigne do osmine finala turnira, iako ih je Argentina lako savladala 2:0.

Argentinci su od starta meča dominirali, željni pobede koja bi im donela prvo mesto u grupi i lakši posao u nokaut fazi takmičenja. Posle devet odbrana Vojčeha Ščesnog u prvom poluvremenu, uključujući i odbranjeni penal Lionelu Mesiju, Argentina je odmah u prvom napadu nastavka stigla do vođstva.

Tada je Aleksis Mekalister doneo vođstvo, a sve je počelo da se komplikuje po Poljake kada je Hulijan Alvarez u 67. minutu duplirao prednost prvaka Južne Amerike.

Za to vreme je Meksiko uspeo da stigne do 2:0 protiv Saudijske Arabije, preko Henrija Martina i Luisa Čaveza. U tim trenucima su Meksiko i Poljska imali po četiri boda i gol-razliku 2:2, pa bi Poljaci prošli dalje zbog manjeg broja žutih kartona na turniru.

Išao je Meksiko svim silama po treći gol, ali su u 95. minutu uspeli samo da prime gol, kada je Salem El Davsari postigao pogodak i spasio Poljake drame. Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije, dok Poljsku čeka susret sa aktuelnim prvacima sveta, fudbalerima Francuske.

Standings provided by Sofascore

image