Jokić pokrenuo šampiona – Denver se novim brejkom vratio u potpuni egal

Aktuelni šampion NBA lige bio je na ivici eliminacije već u polufinalu konferencije, ali je onda na scenu stupio najbolji košarkaš na svetu

Košarkaši Denvera napravili su i drugi brejk u Minesoti i izjednačili na 2-2 u polufinalnoj seriji Zapada, pošto su savladali Timbervulvse rezultatom 115:107.

Nagetsi su bili na pragu eliminacije nakon dva neuspeha na domaćem parketu, dueli u Mineapolisu bili su "biti ili ne biti", a tada je na scenu stupio naš Nikola Jokić.

Prvo je bio najbolji u trećoj utakmici pre nekoliko dana, a sada je na svojim leđima ponovo nosio ekipu koja ima ambicije da odbrani tron.

Jokić je na parketu proveo 39 minuta i za to vreme postigao 35 poena (15/26 iz igre), imao po sedam skokova i asistencija, tri ukradene lopte, četiri izgubljene i jednu blokadu.

"Imaju najboljeg igrača na svetu", rekao je nakon meča Entoni Edvards.

Momak iz Sombora predvodio je saigrače koji su u prvoj četvrtini bili u zaostatku, ali su serijom 12:0 u finišu tog perioda došli do prednosti. Od tada se nisu osvrtali – razlika je u trećoj deonici bila i maksimalnih +18, a Denver je uspešno odbio svaki nalet domaćina.

Rutinski je susret priveo kraju i sada će "momentum" ponovo biti na strani "grumenja".

Pored Nikole, istakao se Eron Gordon koji je ubacio 27 poena, uhvatio sedam lopti i podelio šest dodavanja, uz fantastične procente šuta. Gordon je iz igre promašio samo jedan šut iz 12 pokušaja, za tri je imao 2/2, a sa linije za slobodna bacanja 3/3.

Džamal Marej je dodao 19 poena, dok su dvocifreni još bili Kris Braun sa 11, odnosno Džastin Holidej sa 10.

Na drugoj strani, "vukovima" nije pomogla ni sjajna partija spomenutog Edvardsa, koji je utakmicu završio sa 44 poena, Majkl Konli je dodao 15, dok su Karl-Entoni Tauns (13+12) i Rudi Gober (11+14) kompletirali dabl-dablove.

Serija se sada seli u Kolorado, gde će Denver pred svojim navijačima imati priliku da povede, u noći između utorka i srede od 4.30 po srednjoevropskom vremenu.