Sport

Jokić se našalio posle pobede Nagetsa: Ja sam čudo priride, moram da pokažem svoj atleticizam

Nikola Jokić bio je raspoložen posle novog trijumfa nad Minesotom, pa je stigao i da se našali na konferenciji za novinare

Jokić je odgovarao na pitanja novinara, a posebno zanimljiv odgovor dao je na pitanje o svom zakucavanju preko Entonija Edvardsa.

"Imao sam otvoren put ka košu... Ali, znate, ja sam čudo prirode. Moram da pokažem svoj atlticizam", rekao je Džoker uz osmeh i nasmejao prisutne u sali.

Jokić je briljirao na meču protiv Minesote, pošto je postigao 40 poena i imao je 13 asistencija i 7 skokova.

Denver je gubio 2:0 u seriji, ali je posle tri uzastopne pobede stigao nadomak plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige.

"Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Kao što jedan od mojih dobrih prijatelja, Majk Miler, kaže: 'Pusti i uživaj u momentu'", izjavio je Jokić posle meča za američku televiziji "I-Es-Pi-En".

Naredna utakmica biće odigrana za dva dana u Mineapolisu, a košarkaši Denvera brane titulu u NBA ligi.

"Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu", istakao je Jokić.

Trener Denvera Majkl Meloun pohvalio je igru srpskog košarkaša.

"Njegova košarkaška inteligencija je neverovatna, verovatno bi trebalo da je u Mensi. Nikola zna sve odgovore na sve što mu daš, individualno i tokom igre. Ne pravi problem, ne forsira ništa, samo čita igru i morate da reagujete na njega. Upisao je 13 asistencija, to je nesebičnost i inteligencija. On je definicija igračke veličine, jer čini sve oko njega boljima", rekao je Meloun na konferenciji za medije.

image