Sport

Panika kod Švajcaraca pred duel sa Srbijom, dvojica važnih fudbalera u autu

Zdravstveni problemi uzdrmali su selekciju Švajcarske dan pred odlučujuću utakmicu sa Srbijom na Svetskom prvenstvu
Panika kod Švajcaraca pred duel sa Srbijom, dvojica važnih fudbalera u autuGetty © Clive Brunskill

Švajcarci će u petak od 20 časova igrati protiv "orlova" za prolaz u nokaut fazu takmičenja, ali su se dan ranije susreli sa velikim poteškoćama jer su van stroja dvojica važnih igrača.

Jan Zomer (golman) i Niko Elvedi (odbrana), članovi prve postave, nisu trenirali u četvrtak jer su se razboleli, prenosi "Blik".

Zomer i Elvedi su zbog lošeg zdravstvenog stanja proveli besanu noć (sreda na četvrtak), pa nisu bili u stanju da se pridruže saigračima na jutarnjem treningu.

"Trenutno je nepoznanica da li će biti u timu tokom večernjeg treninga. Moramo da sačekamo i vidimo kakvo će im biti stanje", prenosi "Blik", a navodi se na izvore iz kampa reprezentacije Švajcarske.

Murat Jakin bi mogao da ostane bez još dvojice standardnih prvotimaca, koji su od početka Mundijala na terenu proveli svaki minut. Posebno bi veliki hendikep bio izostanak golmana Zomera, koji je najveći krivac što Brazilci nisu uspeli da deklasiraju Švajcarsku.

Osim njih, pod znakom pitanja je nastup Džerdana Šaćirija, Noe Okafora i Đibrila Soa.

Šaćiri, koji je pre četiri godine bio najbolji pojedinac susreta sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, oseća bol u prednjoj loži od treninga pred utakmicu sa Brazilom.

Utakmica između Srbije i Švajcarske na programu je u petak u 20 časova.

Našoj selekciji je neophodan trijumf ukoliko želi plasman u osminu finala takmičenja.

image