Stojković: Put do pobede postoji, ne sumnjajte da će momci dati sve od sebe

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, rekao je da su svi igrači trenirali, da svi su na raspolaganju i jedva čekaju utakmicu sa Švajcarskom

"Odmah posle žreba u aprilu znali smo da je Brazil druga dimenzija, a da mi sa Švajcarskom i Kamerunom tražimo drugo mesto i prolaz. Znali smo da će utakmica sa Švajcarskom biti odlučujuća. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede, ne sumnjajte da će momci dati sve od sebe. Znamo da neće biti lako, ali bićemo spremni", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Dohi.

Selektor nije želeo da otkrije formaciju, ali je rekao da su prethodnih dana na treningu rađene taktičke korekcije, pre svega u odbrani, da se ne bi ponovile greške iz meča sa Kamerunom.

Stojković je rekao da nije čitao kritike, smiren je, dobro spava, a atmosfera je u ekipi odlična i da se svako jutro pomoli da igrači budu zdravi.

"Ako je bilo kritika, to je normalna stvar. A i da jesam čitao, ne bih se time bavio", istakao je selektor.

"Mi nismo roboti, imamo osećanja, a i navijači dolaze sa velikim nabojem emocija. To je normalno. Rekao sam i ponoviću: Na turnir, pogotovo Mundijalu, svaki bod i gol su važni. Ako pobedimo Švajcarsku videćete težinu boda na utakmici protiv Kameruna. Ne znam šta ljudi očekuju: da idemo u finale, da pobedimo Brazil? Razumeo bih katastrofu da smo izgubili dve utakmice, ali nismo. I ne zaboravite: Švajcarska je eliminisala Italiju na putu do Dohe", rekao je Stojković.

On je naveo da put do pobede postoji, a da je na njemu i ekipi da taj put pronađu.

"Na terenu se odlučuje. Neće biti lako. Nije bilo lako u Lisabonu, ni u Oslu, pa smo pronašli rešenje. Ko bude pravio manje grešaka ima više šansi", jasan je Stojković.

Najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović istakao je da je spreman i da jedva čeka utakmicu.

Napadač Fulama nije hteo da potencira "provokacije" sa meča pre četiri godine u Rusiji, kada je Švajcarska pobedila 2:1, a on dao gol za Srbiju.

"Sa naše strane nema problema u odnosu na meč od pre četiri godine. Ovde su sada i drugi igrači, nova utakmica, i atmosfera. Šta će protivnik da radi i navijači, na to ne možemo da utičemo. Fokus je na nama, da odigramo kako selektor traži od nas. Ako odigramo kako znamo, proći ćemo dalje", poručio je Mitrović.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se sutra od 20 sati na stadionu "974" u Dohi.