Sport

Murat Jakin: Protiv Srbije ne igramo na remi, već na pobedu

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin, izjavio je da će njegovi izabranici u meču protiv Srbije, igrati na pobedu, iako im odgovara i remi za plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva
Murat Jakin: Protiv Srbije ne igramo na remi, već na pobeduGetty © Christopher Lee

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Srbije u petak od 20 časova igraju utakmicu poslednjeg, trećeg kola po grupama Svetskog prvenstva u Kataru.

"Igraćemo protiv odlične ekipe, predvođene odličnim selektorom, a želja nam je da budemo smireni i ofanzivni", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin na konferenciji za medije.

Jakin je dodao da uprkos tome što Švajcarskoj odgovara i bod, da će ona igrati na pobedu.

"Mnogi detalji na utakmici zavisiće i od protivnika, prevashodno igra po krilima. Nećemo se, naravno, braniti, iako nam odgovara remi. Naša je želja da budemo ofanzivni i smireni od starta", zaključio je Jakin.

Selektor Švajcarske izjavio je da su se u aprilu sastali predstavnici dva fudbalska saveza i da su se dogovorili da pričaju samo o sportu.

Srbiji samo pobeda odgovara u meču trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu, ukoliko želi da izbori plasman u nokaut fazi takmičenja.

image