Sve o Partizanu i putu ka Ligi šampiona - čeka ga pakao, ali evropska jesen je blizu!

Crno-beli već sada znaju ko bi mogli da im budu potencijalni protivnici na startu kvalifikacija za Ligu šampiona i očigledno je da tim iz Humske očekuje težak zadatak šta god žreb 19. juna bude odlučio

Fudbaleri Partizana zaigraće predstojećeg leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona po prvi put posle sedam godina, pošto su u petak obezbedili drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

Crno-beli su savladali Čukarički i sada već mogu da počnu da prave planove za evropsko leto, a vrlo moguće i jesen u UEFA takmičenjima.

Naime, već sada je poznato kako bi otprilike mogao da izgleda evropski put Partizana od druge polovine jula, kada će startovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na "stazi ligaša".

Partizan će tamo igrati sa još pet timova, a radi se o pet vicešampiona država:

Izvesno je da Partizan u tom društvu ne bi bio među nosiocima, pa bi jedan od njihova tri moguća rivala najverovatnije došao između Slavije Prag, Salcburga i Fenerbahčea - to su sve izuzetno teški rivali za crno-bele u ovom trenutku.

Mečevi će se igrati 23. i 24. jula i revanši sedam dana kasnije, a pobednici će preći u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. To bi im osiguralo makar igranje u Ligi Evrope tokom jeseni. Suprotno tome, poraženi će ispasti u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ukoliko Partizan ispadne u te kvalifikacije, biće na dva kola od plasmana u Ligu Evrope, ali i na jedno kolo od toga da osiguraju makar plasman u Ligu konferencije.

Sve to dovodi do zaključka da bi Partizan lako mogao da jesen provede u nekom od evropskih takmičenja, ali nakon UEFA reformi, igranje u Ligi šampiona i Ligi Evrope od sada donosi osam evropskih utakmica, dok će u Ligi konferencije to ostati na šest mečeva.