Piksi ga "precrtao", Filip odlučio: Vreme je da se oprostim od Srbije

Filip Đuričić više neće nositi dres nacionalnog tima, objavio je u emotivnoj poruci na društvenim mrežama

Srpski fudbaler Filip Đuričić oprostio se od reprezentacije nakon što je objavljeno da nije na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo.

Đuričić je za Srbiju odigrao 44 utakmice i postigao pet golova, a na društvenim mrežama je ostavio emotivnu poruku.

"Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine... Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina", počeo je Đuričić na društvenim mrežama.

Naveo je da je sa saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao mnogo toga, i dobrog i manje dobrog.

"U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo", napisao je Đuričić.

"Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu", istakao je iskusni ofanzivac i zahvalio se svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije.

"Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu! Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć", zaključio je 32-godišnji Đuričić.