Sport

U Rusiji tri kluba žele titulu - Dinamo i Krasnodar rivali u poslednjem kolu, tu je i Zenit

Borbe za titule u najjačim evropskim ligama polako se privode kraju, ali malo koje takmičenje ima tako uzbudljivu trku za naslov prvaka kao Premijer liga Rusije
U Rusiji tri kluba žele titulu - Dinamo i Krasnodar rivali u poslednjem kolu, tu je i ZenitGetty © Epsilon / Stringer

Iako već nekoliko sezona ne daje učesnike u UEFA takmičenjima usled suspenzija koje su na snazi protiv Rusije, u tamošnjoj Premijer ligi bi u poslednjem kolu čak tri kluba mogla da se bore za trofej!

Situacija je sledeća - kolo pre kraja, Dinamo iz Moskve je sa 56 bodova tačno tri boda ispred drugoplasiranog Krasnodara, ali će upravo ova dva tima imati direktan okršaj u poslednjem kolu 25. maja.

Za to vreme, Zenit tek treba da odigra svoj meč 29. kola i ako pobede Ahmat u Groznom, doći će na 54 boda - jedan više od Krasnodara, ali dva manje od Dinama. U tom poslednjem kolu, Zenit će biti favorit i protiv Rostova.

To znači da bi narednog vikenda čak tri tima mogla da se bore za titulu, od čega dva igraju u direktnom duelu. Zenit je aktuelni šampion, Krasnodar je bio jesenji prvak, a nadaju se prvoj tituli uprkos tome što su smenili srpskog trenera Vladimira Ivića.

Za to vreme, Dinamo iz Moskve je 11 puta bio šampion Sovjetskog Saveza, a na titulu državnog prvaka čekaju još od 1976. godine.

image