Sport

"Gori" Solun - PAOK je šampion Grčke: Živković briljirao u sezoni za pamćenje

Četvrti put u istoriji, crno-beli iz Soluna su stigli do naslova državnog prvaka
"Gori" Solun - PAOK je šampion Grčke: Živković briljirao u sezoni za pamćenjeGetty © Andrew Milligan - PA Images / Contributor

Fudbaleri PAOK-a novi su šampioni Grčke, pošto su u poslednjem kolu nacionalnog prvenstva pobedili i tako vratili pehar u Solun posle pet godina.

PAOK je do četvrtog naslova prvaka Grčke stigao trijumfom 2:1 na gostovanju u solunskom derbiju protiv Arisa, a velikog udela u osvajanju trofeja imao je reprezentativac Srbije Andrija Živković.

Nekadašnji fudbaler Partizana ove sezone je u grčkoj Superligi zabeležio 10 golova i osam asistencija, a da je imao odličnu sezonu potvrđuje i šest golova i tri asistencije u Ligi konferencije.

Golovi Brendona Tomasa i Tajsona bili su dovoljni da se savlada gradski rival Aris, a PAOK je sa dva boda više okončao sezonu u odnosu na drugoplasirani AEK.

Tako će PAOK u kvalifikacije za Ligu šampiona predstojećeg leta, dok će AEK i Olimpijakos će u Ligu konferencije, dok će pobednik Kupa Grčke (Panatinaikos ili Aris) igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Evo kako je Solun u nedelju uveče slavio titulu:

image