Sport

Novi skandal italijanske teniserke – ukrala persijske tepihe i sto iz vile, pa pobegla u Ameriku

Italijanka nastavlja da ređa skandale i sada se suočava sa novim optužbama – poprilično bizarnim
Novi skandal italijanske teniserke – ukrala persijske tepihe i sto iz vile, pa pobegla u AmerikuGetty © Robert Prange / Contributor

Kamila Đorđi je bivša italijanska teniserka koja je završila profesionalnu karijeru pre desetak dana sa samo 32 godine.

Devojka rođena u mestu Mačerata u karijeri je osvojila četiri titule, igrača četvrtfinale Vimbldona i došla do 26. mesta na VTA rang-listi, ali je ostala poznata po ponašanju van teniskog terena.

Ona je važila za jednu od najlepših i najzgodnijih igračica na turu, zbog čega je često bila model u reklamnim kampanjama proizvođača ženskog donjeg veša.

Ali ne samo po tome – sada je sve više ljudi znaju zbog problema sa zakonom i optužbama zbog kojih bi mogla da bude i krivično gonjena.

Đorđi je nedavno naprasno završila karijeru i otputovala u Sjedinjene Američke Države. Ispostaviće se, zbog činjenice da je italijanske vlasti gone zbog utaje poreza. Navodno, državi duguje 480.000 evra, iako su njeni advokati to demantovali.

"Kraj njene karijere je zbog zamora od tenisa, a ne zbog istrage. Bila joj je potrebna pauza da dobro razmisli o svom životu posle tenisa", napisali su u zvaničnom saopštenju.

"Uskoro će se vratiti u Italiju da sve objasni. Iz vile je otišla zbog porodičnih problema. Kamila ne želi da izbegne odgovornost."

Međutim, nekoliko dana kasnije stigle su nove optužbe, još neobičnije od onih prethodnih.

Kako prenosi italijanski list "Republika", teniserka koja je zaradila u karijeri nešto više od šest miliona evra, a od sponzorskih ugovora ta cifra je i viša, optužena je da je opljačkala vilu u kojoj je živela pola godine.

"Kamila je sa porodicom pobegla ne plativši polugodišnju rentu", otkrio je vlasnik vile.

"Takođe, ukrala je polovinu nameštaja uključujući persijske tepihe i antikvarni sto težak pola tone. Ukupna šteta iznosi između 50 i 100 hiljada evra."

"Te stvari su deo mog života i moje majke. Pre nekoliko meseci su me komšije upozorile da su došli kamioni za utovar nameštaja, a kada sam stigao, nije bilo nikoga. Kuća je bila poluprazna. Neke stvari su ostavili u bašti jer verovatno nisu mogli da ih utovare", dodao je.

Vlasnik je čak pisao njenom ocu tražeći obeštećenje.

"Rekao mi je da to nisu mnogo vredne stvari. Ružan odnos prema osobi koja je pretrpela i finansijski i emotivan gubitak."

Ali čak ni tu nije kraj njenim problemima sa zakonom – Kamili i njenoj porodici još preti suđenje zbog falsifikovanih potvrda o vakcinisanju tokom pandemije virusa korona.

image