Sport

Kraj jedne velike karijere - Kros nakon Evropskog prvenstva ide u penziju

Nemački fudbaler Toni Kros, saopštio je da nakon predstojećeg Evropskog prvenstva završava karijeru u 34. godini
Kraj jedne velike karijere - Kros nakon Evropskog prvenstva ide u penzijuGetty © Quality Sport Images

Jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji ovog sporta, odlučio je da okonča karijeru na kraju sezone.

Kros je saopštio da će odigrati preostale utakmice u dresu Reala, kao i Evropsko prvenstvo za nemačku reprezentaciju.

Profesionalnu karijeru je započeo 2007. godine, kada je iz omladinskog pogona Bajerna, zaigrao prvo za rezervni, a potom i prvi tim ekipe iz Minhena.

Igrao je jedne sezone na pozajmici u Leverkuzenu, da bi 2014. godine pojačao redove Real Madrida.

Osvojio je Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom, pet puta puta Ligu šampiona (sa Realom četiri i jednom sa Bajernom), šest puta klupsko svetsko prvenstvo, četiri puta La ligu, tri puta Bundesligu, pet puta Uefa Superkup...

Sa Realom će odigrati još jedan meč u domaćem prvenstvu, nakon čega će se od "kraljevskog" kluba oprostiti u finalu Lige šampiona na Vembliju.

Poslednje utakmice u karijeri, odigraće u dresu reprezentacije Nemačke, na Evropskom prvenstvu koje će se održati od 14. juna do 14. jula u toj zemlji.

"Taj 17. jul 2014, dan mog predstavljanja u Real Madridu, bio je dan koji mi je promenio život. Moj život kao fudbalera, ali pre svega kao čoveka. Bio je to početak novog života u najvećem klubu na svetu. Danas, posle deset godina, na kraju sezone, ovom životu dolazi kraj. Nikada neću zaboraviti ovu uzbudljivu uspešnu deceniju", napisao je Kros.

"Danas sam srećan i ponosan što sam u svojoj glavi i u svom srcu pronašao pravi trenutak za ovu odluku. Moja ambicija je uvek bila da završim karijeru na svom vrhuncu. Od ovog trenutka u mislima mi je samo jedna glavna stvar i ništa me neće odvojiti od ovoga: Idemo na 15!!! Hala Madrid i ništa više!", poslao je Kros emotivnu poruku navijačima.

image