Sport

Mundijal, 13. dan: Najbitnija utakmica za Srbiju

U grupama H i G čeka nas konačan rasplet, a za nas je svakako najzanimljiviji meč između Srbije i Švajcarske, kome se pridala najveća pažnja još od žreba
Mundijal, 13. dan: Najbitnija utakmica za SrbijuGetty © Clive Mason / Staff

16.00 Gana – Urugvaj

Reprezentacija Gane apsolutni favorit u ovom duelu. Za razliku od nekih prethodnih prvenstava Urugvaj se na ovom turniru pokazao slabo i zauzima poslednje mesto u grupi H sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Gana na drugom mestom sa tri boda. U ovom meču afričkoj ekipi je dovoljan i remi za prolaz dalje.

16.00 Južna Koreja – Portugalija

Portugalci su već obezbedili prolaz dalje kao lider grupe H, dok Južna Koreja ima teoretske šanse da se dokopa drugog mesta ukoliko danas pobedi Portugaliju, a Gana izgubi od Urugvaja.

20.00 Kamerun – Brazil

Brazil je već obezbedio plasman u osminu finala bez obzira na ishod današnjeg meča, dok bi Kamerun morao da pobedi ubedljivim rezultatom i plus čeka ishod utakmice između Švajcarske i Srbije.

20.00 Srbija – Švajcarska

Još na žrebu bilo je jasno da će ova utakmica biti odlučujuća u grupi H. Posle poraza od Brazila i remija sa Kamerunom u drugom kolu Srbija željno čeka pobedu koja bi joj omogućila prolazak u osminu finala. A tu je i želja za osvetom, jer Švajcarska i njeni pojedini reprezentativci su dužnici Srbije od prošlog Svetskog prvenstva.

image