Sport

Nestvarni Luka Dončić doneo drugi brejk Dalasu – novi tripl-dabl i "bodež" u srce navijača Minesote

Teksašani imaju veliku prednost u finalnoj seriji Zapada i za to mogu da zahvale najviše jednom čoveku
Nestvarni Luka Dončić doneo drugi brejk Dalasu – novi tripl-dabl i "bodež" u srce navijača MinesoteGetty © David Berding / Stringer

Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su Minesotu Timbervulvs 109:108 u drugoj utakmici finala Zapada i posle drugog brejka vode 2-0 u seriji.

Nestvarni Luka Dončić odigrao je sjajnu utakmicu koju je krunisao pogotkom za pobedu na četiri sekunde do kraja.

Dalas je bio u zaostatku od dva poena, Luka je uzeo loptu i step-bek trojkom preko rudija Gobera pogodio za, ispostaviće se, konačan rezultat.

Dončić je utakmicu završio sa 32 poena, 10 skokova i 13 asistencija i time nastavio surovu dominaciju u plej-ofu.

Bio mu je ovo četvrti tripl-dabl u poslednjih pet utakmica u doigravanju, čime se pridružio odabranoj trojci u istoriji NBA lige – Nikoli Jokiću, Medžiku Džonsonu i Viltu Čemberlejnu.

Pratio ga je Kajri Irving sa 20 poena, od čega je 13 ubacio u četvrtoj četvrtini, Gaford je postigao 16, Lajvli 14, a Vošington 10 poena.

U poraženom timu ponovo je podbacio Entoni Edvards sa 21 poenom i samo 5/17 iz igre, Naz Rid je postigao 23, Majk Konli 18, a nije se proslavio ni Karl-Entoni Tauns sa 15 poena i 4/16 iz igre.

Meč nije dobro izgledao za goste iz Teksasa tokom većeg dela susreta. Minesota je u drugoj četvrtini preuzela kontrolu nad utakmicom i brzo došla do dvocifrene prednosti.

Rid je bio raspoložen, doprinos su imali i drugi igrači uloge i sredinom druge četvrtine rezultat je bio 58:40. Mevsi su malom serijom uspeli da smanje zaostatak, ali su Vulvsi imali lepih +12 na pauzi, 60:48.

Ni treća četvrtine nije dobro krenula po Dalas, međutim, ekipa Džejsona Kida je uhvatila ritam, pogotovo defanzivni, i velikom serijom došla do egala – 75:73.

Od tog trenutka pa nadalje ekipe nisu uspevale da se odlepe, smenjivali su se u vođstvu i bilo je jasno da će završnica biti dramatična.

Domaćin je bio bloži pobedi jer je imao pet poena prednosti, ali trojkom Irvinga, a potom i Dončića, Dalas je uspeo da izvuče neverovatan preokret i pobedi.

Serija se sada seli u Teksas i naredna utakmica igra se ponedeljak u dva ujutru po srednjoevropskom vremenu.

image