Sport

Obradović kritikovao Superligu zbog poklapanja termina sa Evroligom

Šef stručnog štaba crno-belih imao je šta da poruči čelnicima Superlige Srbije nakon početka Završnog turnira nacionalnog šampionata
Obradović kritikovao Superligu zbog poklapanja termina sa Evroligom© Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Mege (82:72) u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije nije bio zadovoljan terminom utakmica.

On je prokomentarisao prvo tešku situaciju u kojoj se njegov tim nalazi nakon što je ostao bez trofeja u ABA ligi.

"Nije bilo lako naći motivaciju posle svega što se desilo u poslednje vreme", počeo je Obradović na konferenciji za medije.

"Probali smo da podignemo moral ekipi i da im objasnimo da je ovo novo takmičenje i jedini način da se zaboravi ono što je do sada bilo."

Klub iz Humske se suočavao i sa kadrovskim problemima.

"To je uvek tako, i kada dobiješ i kada izgubiš. Probali smo da radimo, sve probleme koje sam rekao da imamo, čak i povređeni igrači, Smit je preskočio jedan trening, jer ga je bolela noga, pa smo vodili računa o tome", istakao je Obradović na konferenciji za medije.

Obradović je potom istakao da mu se nije dopalo što se utakmica igrala u terminu prvog polufinala Fajnal-fora Evrolige između dva njegova bivša tima Panatinaikosa i Fenerbahčea.

"Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su došli, ali ja sam pre mnogo godina rekao da košarka u Evropi treba da stane kada se igra Fajnal-for. Razumem da nije da se napravi kalendar, ali lično mislim da je moglo da se nađe rešenje, da se igra ili sutra ili neki drugi dan", poručio je Obradović.

image