Sport

Olimpijske igre su sve dalje – "plava četa" pala u paklu Rio de Žaneira

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Rio de Žaneiru od Brazila rezultatom 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:22) u trećoj utakmici prve takmičarske nedelje Lige nacija
Olimpijske igre su sve dalje – "plava  četa" pala u paklu Rio de Žaneira© Odbojkaški savez Srbije/FIVB

Odbojkaši Srbije upisali su drugi uzastopni poraz i tako se udaljili od plasmana na Olimpijske igre u Parizu, mada još nisu izgubili sve šanse.

Izabranici Igora Kolakovića su uspeli da protiv Brazila osvoje treći set, ali ne i da ugroze pobedu raspoloženih domaćina koji su imali veliku podršku sa tribina.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Atanasijević sa 14 poena, a pratili su ga Perić sa 13, Kujundžić sa 11 i Mašulović sa 9 poena. Brazilce su predvodili Darlan sa 22, Leal sa 17 i Maurisio sa 14 poena.

Poslednji rival Srbije u Rio de Žaneiru biće Nemačka, u nedelju od 19 časova, protiv koje je "plava četa" favorit.

Za Srbiju ovogodišnja Liga nacije važna je jer se boduje za FIVB rang-listu, koja će dati preostalih pet učesnika Olimpijskih igara.

Do meča sa Japanom, protiv kojeg je pretrpljen neočekivan poraz, naš tim je zauzimao poslednje mesto među tim selekcijama, ali neuspeh protiv "samuraja" koštao ju je (za sada) tog mesta, na kojem se sada nalazi Kuba.

Kubanci trenutno imaju sedam i po bodova na rang-listi i mnogo su bliži dobijanju "olimpijske vize".

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12 mečeva za tri takmičarske nedelje.

Posle Brazila, odbojkaši Srbije će igrati na turnirima u Otavi i Ljubljani.

Na finalni turnir, koji je na programu od 27. do 30. juna u Lođu, plasiraće se domaćin Poljska i još sedam najuspešnijih selekcija.

image