Sport

Piksi: Biću selektor i naredne dve godine, spisak za Evropsko prvenstvo u utorak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je da će i u naredne dve godine obavljati svoju funkciju
Piksi: Biću selektor i naredne dve godine, spisak za Evropsko prvenstvo u utorak© ATA Images

Spekulisalo se prethodnih dana hoće li Dragan Stojković ostati na mestu selektora Srbije.

Iako je informacija prvobitno dobila potvrdu, pojavile su se nove koje su ukazivale da postoje problemi finansijske prirode.

Ipak, Stojković je gostujući na "RTS-u" odgonetnuo dileme.

Piksi je rekao da je produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2026. godine, kao i da će u utorak ujutru biti objavljen spisak od 26 igrača za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Da, dogovor je usaglašen i ranije, ali je danas ozvaničen i vodiću reprezentaciju u naredne dve godine. Moja ideja je bila da se sačeka dok se ne završi prvenstvo i kup. Znao sam da dolazi Skupština i da bi to bilo pravo vreme za ozvaničavanje. Srećan sam i ponosan što ću predstavljati zemlju na Evropskom prvenstvu posle 24 godine", rekao je Stojković.

Piksi je dodao da će u utorak saopštiti spisak putnika za Evropsko prvenstvo.

"Pripreme su isplanirane perfektno. Na sajtu saveza će sutra biti 26 imena za Evro. Pripreme takođe počinju sutra i ja ću u Pazovi imati 16 igrača na treningu od 17.00 časova. Igrači nisu dužni da dođu, ali vidim drugačiju želju i pristup u odnosu na prethodno takmičenje", izjavio je selektor "orlova".

Selektor Srbije je istakao da je zdravstveni bilten ekipe mnogo bolji za razliku od Mundijala u Kataru.

"Zdravstveni bilten je mnogo bolji za razliku od košmara pre dve godine. Igrači su zdravi, pravi, motivisani i željni da dođu. To mi govori da će biti spremni. Ni približno nema euforije kao pre dve godine. Tada je euforija doduše bila opravdana. Odigrali smo odlične kvalifikacije, zaključno sa pobedom nad Portugalom. Drago mi je što nema euforije i što idemo sa manje očekivanja, ali sa više želje", rekao je Stojković.

image