Rus i Katarci se podsmevali Nemačkoj posle ispadanja sa Mundijala

Nekadašnji ruski trener i selektor Valeri Gazaev, izjavio je kako je fudbalska reprezentacija Nemačke više mislila i pažnje posvetila pravima LGBT zajednice, nego fudbalu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Uz to, u jednom televizijskom šou programu u Kataru, domaćini su se od selekcije Nemačke "oprostili" tako što su prekrili usta i mahali

Nemačka je drugi put zaredom, već u grupnoj fazi završila učešće na Svetskom prvenstvu.

Četvorostruki šampion sveta u fudbalu, nije uspeo da izbori prva dva mesta u grupi u kojoj su igrali još i Španija, Japan i Kostarika.

Dosta pažnje privukao je gest ove selekcije na prvom meču na ovogodišnjem Mundijalu, kada su prilikom timskog fotografisanja, prekrili usta i tako ukazali na zabranu koju je domaćin Katar izdao povodom upotrebe kapitenske trake u znak podrške LGBT zajednici.

"Rana eliminacija Nemačke sa Svetskog prvenstva u Kataru je ozbiljan neuspeh za celu naciju, a pogotovo jer su igrači potrošili više vremena i pažnje na prava LGBT zajednice, nego na fudbal", rekao je nekadašnji selektor Rusije Valeri Gazaev. 

"Kada selekcija kakva je Nemačka ne uspe da puta zaredom da prođe grupnu fazu na Svetskom prvenstvu, to je znak propadanja nemačkog fudbala", dodao je Gazaev u inrervju za "Šampionat".

Na neuspeh Nemačke na Mundijalu, "nemi" nisu ostali ni domaćini.

Pokrivanjem usta i mahanjem u jednom šou programu, Katarci su se oprostili od reprezentacije Nemačke.