Sport

Bivši igrači i treneri digli glas - legende traže promene u Humskoj

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Fudbalskog kluba Partizan zatražili su neopozive ostavke svih rukovodećih organa u klubu iz Humske
Bivši igrači i treneri digli glas - legende traže promene u Humskoj© Dusan Milenkovic/ATAImages

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih, između ostalog, zahtevaju i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i neopozive ostavke svakog od 41 predstavnika, kao i uvođenje privremenih mera u Partizanu u skladu sa zakonom.

Takođe, zahteva se inicijativa za hitno sazivanje Izborne skupštine FK Partizan na kojoj bi se izglasao novi Statut kluba.

U saopštenju se navodi da je Apel do sada potpisalo 79 bivših fudbalera i trenera Partizana, a među njima, između ostalih, nalaze se Saša Ilić, Ivan Golac, Vladimir Vermezović, Goran Bogdanović, Milinko Pantić, Zlatko Zahovič, Mateja Kežman, Zoran Tošić, Vladimir Stojković, Lazar Marković...

FK Partizan: Skupština kluba funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor

Povodom "Apela za slobodan Partizan", koji je potpisalo 79 bivših fudbalera, trenera i sportskih radnika, oglasio se i zvanično klub iz Humske.

Čelnici crno-belih tvrde da Skupština Partizana funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022. godine, sa mandatom do 2027. godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba.

"Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, održavaju se u skladu sa Statutom kluba. Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije", navodi se u saopštenju FK Partizan.

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba, tvrde čelnici Partizana.

"Autori saopštenja takođe navode nekakvo 'propadanje omladinske škole', valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama 'proizvela' igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem EP - Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge", ističe se u saopštenju kluba iz Humske.

Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati, zaključuje se u saopštenju FK Partizan.

image