Sport

Dragić: Postojao je kontakt sa Partizanom, Batler je u prošlom životu bio Srbin

Slovenački košarkaš Goran Dragić, izjavio je da je Partizan kontaktirao njegovog agenta, ali da nije došlo do konkretnih dogovora i na kraju saradnje
Dragić: Postojao je kontakt sa Partizanom, Batler je u prošlom životu bio SrbinGetty © Michael Reaves

Dragić je okončao profesionalnu karijeru, a revijalni meč povodom kraja karijere, odigraće 25. avgusta u dvorani "Stožice" u Ljubljani.

U intervjuu za "Sportal", proslavljeni košarkaš je pričao o tome da nije razmišljao da napusti SAD i pojača nekog Evroligaša.

Interesovanje za njegove usluge, između ostalih, pokazali su čelnici Partizana.

"Mene niko nije zvanično, nego mog agenta Radeta, tako da su zvali Real Madrid, Armani, onda je u pitanju bio Partizan, imao sam i poziv Sanija Bećirovića iz Panatinaikosa, ali ja sam nekako odlučio da ne mogu da napustim decu, ona mi žive u Majamiju. Mislio sam da sam odigrao šta sam odigrao, dao sam sve što sam mogao. Tako da, nikad mi nije bio plan da se vratim u Evropu jer je moj život ovde. Odlučio sam i za sebe i za decu da je najbolja opcija da se oprostim, da je to to i ja ništa ne bih menjao".

Otkrio je Dragić i koji od srpskih klubova mu je bliži srcu.

"U mojoj familiji striko navija za Zvezdu, delija je, a moj ćale je grobar, partizanovac. Pa onda moj kum Rašo Nesterović, i on je grobar, tako da nekako levo-desno... Ali ja ću da odgovorim diplomatski, reći Union Olimpija, da mogu da se vratim kući, da mogu da sedim sa svakim. Oba kluba su mi draga, uvek kad sam igrao protiv Zvezde ili Partizana, to je bio neki neverovatan osećaj, ali to je bilo kad sam igrao za Slovan, za Olimpiju", rekao je Dragić.

Igrao je Slovenac za brojne NBA timove, a šest godina proveo je u Majamiju, za koji nastupa Nikola Jović. 

"Mislim da je imao super sezonu, mislim da je puno napredovao, meni se uvek sviđao, ima pregled, zna da igra, može da skoči, može da šutne, tako da može da igra više pozicija. Mislim da je dobro da je u ovoj sredini u Hitu, moram da kažem da se puno radi, ali to je samo dobro za njega. Sad treba da nadgradi što je uradio ove sezone za sledeću. Tako da videćemo ćemo kako će Pet Rajli i Erik Spolstra to voditi, ljudi u organizaciji, kako će da draftuju, koga će da pomere, koga će da dovedu, ali mislim da ima dobru budućnost, pogotovo zbog toga kako je igrao. Da, bio sam par puta sa njim, ali to je više bilo ovako sa prijateljske strane, kad smo se družili, ja, on, Nikola Vučević, Bogdan i tako, ali uvek sam tu ako nešto treba. Ima moj broj, tako da uvek sam tu da pomognem, pogotovo ovim našim igračima. Ali mislim da za sad ide sve po planu, kako treba", rekao je Dragić.

Dok se prisećao saigrača iz Majamija, Dragić je pomenuo i konekciju koju Džimi Batler ima sa Srbijom.

"Džimija dobro znam, igrao sam sa njim četiri godine, došli do finala i sve to. Dobro sam igrao sa njim. Dobar momak, igra na sve ili ništa. Puno vremena je u Evropi, putuje non stop, voli tenis, voli fudbal, voli košarku, tako da ja uvek kažem da je on u prošlom životu da bio Srbin ili neko iz Balkana. Jer ima neku konekciju sa našim ljudima. To se vidi, voli nas i mi volimo njega, tako da sve najbolje o Džimiju", dodao je Dragić.

Govorio je Goran i o velikom srpskom talentu Nikoli Topiću, za kojeg je imao samo reči hvale.

"Ispratio sam ga malo, video sam da lepo igra i da ima sve. Najbitnije je da ima mu*a, ne plaši se nikoga i mislim da će imati lepu karijeru u NBA. Sad, zavisi, ja mu želim sve najbolje, da bude bez povreda da raste i da ima lepu budućnost. Još jedan igrač koji može da pomogne Srbiji i mislim da Kari nema lak posao, da izabere igrače i koga će da vodi i kako će da napravi sistem za sve igrače", zaključio je Slovenac.

image