Sport

Sramota Rolan Garosa prema Olgi Danilović - posle senzacije dobila najgori termin

Olga Danilović igra prvi meč na terenu "Simon Matje" protiv Hrvatice Done Vekić u trećem kolu Rolan Garosa
Sramota Rolan Garosa prema Olgi Danilović - posle senzacije dobila najgori terminGetty © Daniel Kopatsch

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je jednu od najvećih pobeda u karijeri na grend slemovima pošto je u četvrtak eliminisala 11. nositeljku Danijel Kolins, ali kao "nagradu" za to dobila je nepovoljan termin za nastup u narednom kolu.

Danilovićeva će otvoriti program na terenu "Simon Matje" već od 11.00 časova, protiv Hrvatice Done Vekić, pa se postavlja pitanje zbog čega su organizatori Rolan Garosa ispali tako nefer prema Srpkinji.

Naime, Olga je trebalo da svoj meč drugog kola igra još u sredu, ali je zbog kiše to pomereno za četvrtak. Meč protiv Kolinsove je okončala iza 18.00 časova, a već u 11.00 mora da igra naredni duel. Za to vreme, Dona Vekić je dosta ranije okončala svoj duel drugog kola, pa će biti nešto odmornija.

Pitanje je da li organizatori baš i nisu mogli da ovaj duel zakažu za nešto kasnije tokom dana. Ipak, Danilovićeva, 125. teniserka sveta, nalazi se u odličnoj formi i računajući kvalifikacije, već je upisala pet pobeda u Parizu.

Ona i Vekićeva se do sada nisu sastajale, a pobednica će u četvrtom kolu igrati protiv bolje iz duela Marketa Vondroušova (Češka) i Kloe Pake (Francuska).

image