Dalas u finalu NBA lige - Dončić ide po prsten i ne može mu niko ništa

Maveriksi su čak tri od četiri pobede u seriji ostvarili na gostujućem terenu i tako osvojili Zapadnu konferenciju na putu ka velikom finalu

Košarkaši Dalasa plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su u noći između četvrtka i petka stigli do četvrte pobede protiv Minesote i tako uspešno okončali finalnu seriju Zapadne konferencije.

Maveriksi su po treći put slavili u Minesoti, ovog puta 124:103 i tako stigli do 4-1 u pobedama, a ponovo na krilima svog fenomenalnog dvojca.

Luka Dončić i Kajri Irving su još jednom odigrali fantastičan meč, pošto su obojica zabeležili po 36 poena. Dončić je uz to imao i 10 skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Dominirao je Dalas praktično od početka susreta, kada su prvu deonicu rešili u svoju korist 35:19, a najveću prednost imali su u trećoj četvrtini - bilo je tada čak 34 poena razlike.

Postalo je jasno i "vukovima" da nemaju šta da traže u tom duelu, pa je Dalas samo lako priveo meč kraju, a očekivano, za MVP-a finalne serije Zapadne konferencije izabran je Dončić. Najbolji u poraženom timu Minesote bili su Entoni Edvards i Karl-Entoni Tauns sa po 28 poena.

Dalas će tako u finalu za NBA prsten igrati protiv Bostona. Seltiksi su ranije savladali Indijanu sa maksimalnih 4-0 u pobedama, a na šampionski prsten čekaju još od 2008. godine. Dalas je do sada jednom osvajao titulu i to 2011. godine.