Sport

Čudo Olge Danilović - pobeda karijere na Rolan Garosu, Hrvatica ostala u šoku

Rezultat karijere Olge Danilović - srpska teniserka ostvarila je plasman u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je drugi dan zaredom ostvarila neverovatnu pobedu nakon preokreta
Čudo Olge Danilović - pobeda karijere na Rolan Garosu, Hrvatica ostala u šokuGetty © Mateo Villalba / Contributor

Olga Danilović je ovog puta bila bolja od Done Vekić, 40. teniserke sveta, i to nakon što je prvi set izgubila bez ijednog osvojenog gema - 0:6, 7:5, 7:6.

Srpska teniserka je do glavnog žreba došla sa tri pobede u kvalifikacijama, a u drugom kolu je eliminisala jednu od najboljih igračica na VTA turu ove godine, Danijel Kolins.

Iako je taj meč završila samo 18 časova pre novog meča, Danilovićeva je uspela da "iščupa" trijumf. U prvom setu je Hrvatica dominirala i osvojila svih šest gemova, da bi se Olga potom "probudila".

Igralo se gem za gem u drugom setu sve do 6:5, kada je Srpkinja uspela da napravi brejk i izjednači na 1:1. U trećem setu je Olga morala više puta da se vraća. Bilo je 2:0 za Vekićevu, dok je Hrvatica servirala za pobedu i na 5:4 i na 6:5, ali je oba puta Danilovićeva uzvraćala brejkom.

U taj-brejku koji se igrao do 10, Vekićeva je vodila i 6:2, ali nije vredelo - srčanost i upornost srpske teniserke su se isplatili i sa tri uzastopna poena na kraju meča, Danilovićeva je prvi put u karijeri stigla do 4. kola nekog grend slema.

Tamo će igrati ili protiv 6. teniserke sveta Markete Vondroušove ili dobitnice "vajldkarda" Kloi Pake.

image