Sport

Dve opomene za Đokovića pred Italijana - ovo je najteži izazov na Rolan Garosu

Srbin je već gubio jednom od Muzetija na šljaci, a u Parizu je pre tri godine imao i zaostatak od 2:0 u setovima
Dve opomene za Đokovića pred Italijana - ovo je najteži izazov na Rolan GarosuGetty © Tim Clayton - Corbis / Contributor

Novak Đoković u subotu od 20.30 na terenu "Filip Šatrije" igra protiv Italijana Lorenca Muzetija u meču trećeg kola Rolan Garosa.

Najbolji teniser sveta dobio je još jedan meč u večernjem terminu na centralnom terenu kompleksa u Parizu, a ovo bi trebalo da bude njegov najveći izazove na ovogodišnjem turniru.

Muzeti je 30. teniser sveta i jednom je već uspeo da pobedi Đokovića. Istina, Novak je slavio u četiri od pet njihovih duela, ali njegovi navijači dobro pamte razočaranje od prošle godine.

Tada je Italijan u osmini finala mastersa u Monte Karlu savladao Đokovića 4:6, 7:5, 6:4, ali su na istom mestu u istoj rundi takmičenja igrali i ove godine. Samo je ovog puta Đoković bio siguran 7:5, 6:3.

Inače, Đoković i Muzeti su se jednom sastali i na Rolan Garosu, u meču 4. kola 2021. godine, kada je Italijan predao meč pri vođstvu Srbina 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0. Novak je na kraju i osvojio to izdanje Otvorenog prvenstva Francuske.

Pobednik večerašnjeg okršaja u osmini finala će igrati protiv pobednika meča Fransisko Serundolo - Tomi Pol.

image