Sport

Velike nevolje u Partizanu pred derbi, pokrenut postupak protiv Bruna Kabokla

Košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svog košarkaša Bruna Kabokla, koji je prekršio klupska pravila i napustio tim
Velike nevolje u Partizanu pred derbi, pokrenut postupak protiv Bruna Kabokla© KK Partizan

Taman kada se mislilo da je pobeda protiv Mege donela barem malo stabilnosti u KK Partizan, dešava se nesvakidašnja situacija.

Brazilski centar Bruno Kaboklo, samostalno je odlučio da napusti ekipu i otputuje za Floridu.

Crno-beli navode da je bez ikakvog dogovora sa ekipom, Kaboklo otputovao za Orlando zbog navodnih obaveza sa reprezentacijom.

Partizan se oglasio saopštenjem, u kojem je naveo da će pokrenuti postupke protiv Brazilca.

!Centar Partizana Bruno Kaboklo, grubo je tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije. Igrač je bez dozvole Kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila, započinje se u saopštenju srpskog kluba.

"KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak."

"Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska."

Crno-beli su dodali da će razmisliti od opciji produžetka ugovora sa Kaboklom.

"U ovom trenutku, Klub ima opciju u ugovoru da Igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama", zaključuje Partizan.

image