Sport

Terzić: Nismo zaslužili ovakav poraz u finalu, sjajno smo igrali

Trener fudbalera Borusije Edin Terzić izjavio je da je ponosan na ekipu, ali je istakao da je klub iz Dortmunda zaslužio više u finalu Lige šampiona
Terzić: Nismo zaslužili ovakav poraz u finalu, sjajno smo igraliGetty © NurPhoto

Fudbaleri Borusije poraženi su u Londonu od Real Madrida rezultatom 2:0 u finalu Lige šampiona.

"Pokazali smo sjajnu igru, zaslužili smo više od poraza od 2:0. Igrali smo protiv najjačeg tima u ovom takmičenju, odigrali smo sjajno. Pokazali smo celom svetu da smo došli da pobedimo, a ne samo da odigramo utakmicu. Uradili smo toliko dobrih stvari. Bili smo blizu. Sitnice su nedostajale", rekao je Terzić za nemačke medije.

Real je poveo u 74. minutu golom Danija Karvahala, a pobedu madridskom klubu obezbedio je Vinisijus Žunior u 83. minutu.

"Doveli smo 100.000 ljudi iz Dortmunda u London i svi su verovali. Ovo je bilo fantastično putovanje, ali osećam se i prazno jer je ovo bila velika prilika, ali je nismo iskoristili. Ovo je bila poslednja utakmica u sezoni, u svlačionici je bilo vrlo emotivno", rekao je trener kluba iz Dortmunda.

Istakao je šef struke nemačkog tima, da je Borusija naučila lekciju.

"Stvarno smo odigrali dobar meč, to je ono pozitivno što bi trebalo da zapamtimo. Tu veru moramo da nosimo sa sobom. Čak i kada sve ne ide kako bi trebalo, ne smemo da odustanemo posle prvog udarca. Potrebna nam je ta vera", dodao je Terzić.

Fudbaler Borusije Mats Humels izjavio je da je ponosan na saigrače.

"Odigrali smo sjajan meč, ponosan sam kako smo se predstavili. Igrali smo hrabro, kvalitetno, sa srcem. Nedostajao nam je gol, a onda smo udarili u zid kao mnogo puta ranije", rekao je Humels.

image