Bizarna i nikad viđena scena u tenisu – Hurkač tražio promenu sudije!

Dosadašnji tok Rolan Garosa obeležilo je nekoliko neobičnih situacija, pre svega meč Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija koji je završen tri sata iza ponoći, ali se u nedelju dogodila još jedna koja nikada do sada nije viđena

U derbiju četvrtog kola sastali su se osmi i deseti igrač na ATP rang-listi – Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Bugarin je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, ali taj meč neće ostati upamćen po njegovoj pobedi maksimalnim rezultatom (7:6 (7:5), 6:4, 7:6 (7:3)), već po neverovatnom zahtevu Poljaka.

Hurkač, koji važi za jednog od najfinijih i najmirnijih momaka na turu, već je bio iznerviran zbog načina na koji su se organizatori turnira ophodili prema njemu.

Naime, zbog loših vremenskih uslova, a još goreg rasporeda mečeva, postao je prvi teniser u istoriji koji je na jednom grend slemu igrao pet dana uzastopno.

Sve je na naplatu došlo protiv Dimitrova, koji je bio bolji u trenucima kada se meč lomio, delom i zbog toga što se Hurkač više koncentrisao na sudiju Alison Hjus.

Teniser iz Poljske negodovao je nakon jedne sudijske odluke prilikom servisa Grigora kod rezultata 4:5 u trećem setu. Posle svađe sa Hjuzovom, tražio je i supervizora turnira, ali njegovo zadovoljstvo nije prestalo ni nakon toga.

Otišao je korak dalje i zatražio promenu sudije usred meča!

Da, dobro ste pročitali.

Prvo se obratio protivniku u samoj završnici meča, ali je i sam Dimitrov bio iznenađen ovim pitanjem. Čini se i da ga nije razumeo u potpunosti.

A evo i kako je razgovor izgledao:

Hurkač: "Hej, Dži, želiš li da napraviš promenu? Ili želiš da nastaviš sa damom ovde?"

Dimitrov: "Da nastavim sa čime?"

Hurkač: "Mislim, ako želiš da nastaviš sa damom ovde, ili ti je to OK. Ili želiš da se promeni? To je ono što ja kažem."

Dimitrov: "Iskreno, šta god želiš."

Do promene ipak nije došlo, a samo nekoliko trenutaka kasnije popularni Griša je dobio drugi taj-brejk i prvi put u karijeri se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.

Hurkač je na konferenciji na medije o ovoj situaciji govorio kao da je potpuno normalna.

"Mislim da je trebalo da ga pitam ranije. Samo sam pitao Grigora da li bi želeo da napravimo promenu. I ako ne želi, to je sasvim u redu", odgovorio je osmi teniser sveta.

Dimitrov će u četvrtfinalu igrati protiv Janika Sinera, koji je u četiri seta eliminisao Korentana Mutea.