Medvedevu baš ne ide na Rolan Garosu - Rus glatko ispao sa Novakovog puta ka finalu

Rus je bio potencijalni rival Đokoviću u polufinalu turnira, ali za mesto među četiri najbolja boriće se ipak Aleks de Minor

Veliko iznenađenje na Rolan Garosu - Danil Medvedev je doživeo poraz u osmini finala i neće ući u završnicu drugog grend slem turnira u sezoni.

Medvedev je bio favorit, ali je izgubio od Aleksa de Minora 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:2, 6:3.

Ruski teniser, inače peti teniser sveta, nije uspeo da konačno zabeleži odličan rezultat u Parizu nakon što je prošle godine doživeo poraz već u prvom kolu.

Ovog puta je protiv Australijanca dobro počeo meč i manje-više sigurnom igrom stigao do vođstva u setovima. Međutim, nakon toga, više nije bio ni blizu onog igrača kakvim je navikao svoje navijače.

De Minor je zaigrao dosta sigurnije i sa po dva brejka u svakom od naredna tri seta uspeo je da Medvedevu prepusti ukupno samo šest gemova, isto koliko i u samo prvom setu.

To znači da će De Minor u četvrtfinalu čekati boljeg iz duela Aleksandera Zvereva i Holgera Runea. Drugo četvrtfinale u toj polovini žreba činiće pobednici mečeva Novak Đoković - Fransisko Serundolo i Tejlor Fric - Kasper Rud.