Sport

Novak preživeo, pa oduševio ceo stadion: Ovo je vaša pobeda, ne znam kako sam pobedio

Najbolji teniser sveta pokazao je još jednom da nikada niko ne sme da ga otpiše, a posle susreta mu nije bilo lako da pronađe reči posle još jednog iznurujućeg okršaja
Novak preživeo, pa oduševio ceo stadion: Ovo je vaša pobeda, ne znam kako sam pobedioGetty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković je rešio da na Rolan Garosu ove sezone pravi čuda i to je učinio po drugi put u tri dana. Nakon spektakularnog preokreta protiv Lorenca Musetija, sada je na još teži način stigao do pobede protiv Fransiska Serundola.

Đoković je slavio posle četiri sata i 40 minuta igre, vrativši se iz zaostatka od 2:1 u setovima i 4:2 u četvrtom setu, i na sebi svojstven način ipak "iščupao" trijumf iz ruku rivala.

Posle meča, najbolji teniser sveta je očekivano bio odlično raspoložen uprkos velikom umoru. Bio je upitan na terenu kako uspeva sve to što uspeva da uradi?

"Dobio sam isto pitanje od Koreče prošli put. Pričaću na francuskom jer moram da se zahvalim na francuskom. Veliko, veliko, veliko hvala moram da Vam kažem. Kao i na prethodnom meču, tako i sada. Pobeda je za vas, pobeda je vaša", rekao je Novak.

Osvrnuo se i na prethodni meč sa Musetijem, da bi potom istakao da mora da čestita i Serundolu na sjajnom meču koji je odigrao.

"U prethodnom meču gubio sam 2:1 i tada u četvrtom setu na 2:2 dali ste mi energiju i tu su se stvari promenile. Dali ste mi neverovatnu podršku i još jednom večeras potpuno isto. Par poena sam bio udaljen od poraza u ovom duelu i moram da odam priznanje Fransisku za ono što je večeras prikazao i kako je odigrao ovaj meč. Zaslužuje potpuno aplauze. Ne znam, ne znam kako sam pobedio", rekao je Đoković.

image