Srbija završila Mundijal na 29. mestu - samo Katar i Kanada sa manje bodova

Ukupno pet selekcija je na Svetskom prvenstvu u Kataru završilo takmičenje sa jednim ili nijednom bodom, a među njima su nažalost i "orlovi"

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto nisu uspeli da savladaju Švajcarsku u poslednjem kolu grupne faze. Štaviše, poraz 3:2 znači da su "orlovi" završili sa samo jednim bodom u grupi i na poslednjoj poziciji.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da Srbija sa osam primljenih golova ne može da se nada osmini finala, a po završetku grupne faze, činjenice jasno govore - samo dve reprezentacije su imale manje bodova od selekcije Dragana Stojkovića.

Manje bodova od Srbije imale su samo ekipe Katara i Kanade, jedine dve ekipe koje nisu uspele da osvoje ni bod. Među timovima sa jednim osvojenim bodom, Srbija je stala "uz rame" Velsu i Danskoj.

To Srbiju na ovom turniru stavlja na 29. mesto, imajući u vidu da je sa gol-razlikom "minus tri" ispred Velsa (-5), ali iza Danske (-2). Gledajući po broju osvojenih bodova, ovo je najslabiji rezultat od 2006. godine, kada je selekcija Srbije i Crne Gore završila turnir bez ijednog osvojenog boda.

Golove za Srbiju na turniru su postigli Aleksandar Mitrović (dva), Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić i Strahinja Pavlović. Ipak, onih osam primljenih značili su kraj takmičenja već u grupnoj fazi.