Sport

Obradović: Panter trpi torturu, prebijaju ga na terenu, a ako počnem da pričam...

Trener košarkaša Partizana izjavio je posle poraza od Crvene zvezde da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala, ali i izneo nove primedbe
Obradović: Panter trpi torturu, prebijaju ga na terenu, a ako počnem da pričam...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je izgubio od Zvezde 89:88 u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.

"Neizvesna utakmica. Imali smo priliku da stignemo do pobede nek oliko puta. Nismo uspeli u tome, čestitam Zvezdi", počeo je Obradović na konferenciji za medije.

"Kada smo ostali bez visokih igrača, morali smo da promenimo sistem igre i ja sam stvarno zadovoljan prikazanim. Očekuje nas druga utakmica i verujem druge priča."

On je istakao da je imao velikih problema da sastavi tim.

"(Zek) Ledej je bio jedini centar, a (Alen) Smailagić je igrao povređen."

Trener crno-belih ponovo je kritikovao sudije i organizaciju Superlige Srbije.

"Ono što moram da naglasim da nisam video u karijeri, kakvu torturu doživljava Kevin Panter. Bukvalno torturu. Njega bukvalno prebijaju iz meča u meč na parketu, neverovatno je koliko batina dobija. Nije problem ni da se naprave klipovi kao dokaz navedenog."

"Kada sam rekao da sam ponosan na ekipu, rekao sam to zbog činjenice da smo posle dva treninga, uspeli da promenimo sistem i da se adaptiramo. U završnici nismo imali koncentracije", rekao je Obradović.

Osvrnuo se i na nedavno završeno finale ABA lige u kojem su crveno-beli bili ubedljivi i sa 3:0 u pobedama došli do trofeja.

"Već sam pričao na šta je ličilo finale ABA lige, svima koji prate košarku je jasno. Svi znaju o čemu pričam. Pogledajte tabelu Evrolige u prethodne dve sezone i sve će biti mnogo jasnije. Ako počnem da pričam, šta je jasno, glava će vas zaboleti", zaključio je Obradović.

Druga utakmica je na programu u sredu od 20 časova, kada će Partizan biti domaćin u "Beogradskoj areni".

Trofej će osvojiti ekipa koja prva dođe do dve pobede u seriji.

image