Sport

Novak bi trebalo da igra protiv Ruda u četvrtfinalu, ali...

Duel dvojice dobrih prijatelja nije izvestan zbog stanja u kojem se nalazi srpski as
Novak bi trebalo da igra protiv Ruda u četvrtfinalu, ali...Getty © Dan Istitene

Novak Đoković trebalo bi da igra četvrtfinale Rolan Garosa protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Rud je u ponedeljak uveče obezbedio plasman među osam najboljih trijumfom nad Tejlorom Fricom, rezultatom 7:6 (8:6), 3:6, 6:4, 6:2.

Sedmi igrač na ATP rang-listi je opravdao ulogu favorita, iako za njega nije bilo nimalo jednostavno, jer je Amerikanac bio blizu da trijumfuje.

Kasper je dobio prvi set u taj-brejku, Fric uzvratio u drugom, a onda iskoristio "momentum" i stekao prednost u trećem.

Međutim, Norvežanin se vratio iz rezultatskog zaostatka u tom delu igre, napravio dva brejka i potom slomio otpor rivala.

Obezbedio je okršaj sa Srbinom, što bi mogla da bude repriza prošlogodišnjeg finala, kada je najbolji teniser sveta slavio maksimalnim rezulatom.

Ipak, to sada nije sigurno jer se Đoković povredio i nije sigurno da li će nastaviti učešće na grend slemu u Parizu.

On je prethodno posle velike borbe eliminisao Fransiska Serundola u pet setova (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3), tokom koje je zaradio povredu desnog kolena.

"Postoji šansa da odustanem i pre meča, zavisno od rezultata magnetne rezonance. Zavisi od ozbiljnosti povrede, koliko je štete naneto. Nije to više u mojim rukama, pomoliću se da sve bude kako treba", izjavio je Đoković.

On je protiv Argentinca došao do rekordne 370. pobede na grend slemovima, jedne više od Rodžera Federera.

"Nisam znao o tome da ide na magnetnu rezonancu i da postoji mogućnost da odustane dok niste to rekli sada. Njegovo je telo i odlučiće šta je najbolje. Ako izađe na teren, to ne menja ništa. Daću sve od sebe, pet setova je naporno. Naravno da će se to dodatno osetiti. Nadam se da će izaći na teren, biće šteta ako se ne pojavi, ali spremaću se kao za svaki meč i da budem spreman za sredu", rekao je Rud.

"Novak je Novak, biće spreman ili dati sve od sebe da bude spreman. Imam 25, on ima 37 godina. To ne znači mnogo, igrao je malo više sati ovde nego ja. Moji mečevi nisu bili toliko dugi i pokušaću to da iskoristim."

Ukoliko do okršaja ipak dođe, biće to njihov sedmi međusobni duel, a trenutno Novak vodi 5-1 u pobedama. Nažalost, poslednji je pripao upravo Rudu, koji je bio bolji u polufinalu mastersa u Monte Karlu pre nekoliko meseci, rezultatom 6:4, 1:6, 6:4.

U ostalim mečevima četvrtfinala Rolan Garosa sastaju se Janik Siner – Grigor Dimitrov, Karlos Alkaraz – Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev – Aleks de Minor.

image