Piksi: Ovakvi izazovi nas čekaju na Evropskom prvenstvu, biće Srbija prava u Nemačkoj

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija pokazali su dva lica u prvom od dva pripremna meča za kontinentalni šampionat

"Orlovi" su u Beču poraženi od domaćina Austrije rezultatom 2:1 (2:1) i tako na loš način započeli pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Osećanja su malo pomešana, krivo mi je što smo izgubili, ali sam zadovoljan reakcijom igrača i uopšte svega što se dešavalo posle dva brzo primljena gola. Mislim da smo bili blizu da izjednačimo", prvo je bilo što je rekao selektor Stojković.

Srbija je već posle 13 minuta imala dva gola zaostatka, uspela je da smanji rezultat, ali ne i da se u potpunosti vrati u utakmicu.

"Bio je ovo je veoma dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija. To će nas čekati u Nemačkoj. Bilo je dobrih, ali i loših strana. Nema spavanja za trenere, već noćas ćemo napraviti video analizu i jedan dobar sastanak, da igrači i u vizuelnom delu vide gde su dobri, a gde greše."

Stojković je istakao da ne treba zaboraviti da je ekipa imala veoma dobre šanse u prvom poluvremenu koje nije iskoristila, ali da veruje da će to učiniti na Evropskom šampionatu.

"Biće Srbija prava u Nemačkoj. Imamo i Švedsku, ali sabraćemo utiske i videćemo šta je to najbolje što Srbija može da pruži."

Otkrio je i da ima igrača koji imaju određenih zdravstvenih problema.

"Sigurno će ove dve utakmice i meni dati odgovore što se tiče igrača. Imali smo problema, sa Kostićem, sa Spajićem koji je tražio izmenu. Saša Lukić takođe nije spreman za svih 90 minuta. Rešavaćemo te probleme u hodu. Imamo dovoljno vremena, ali ova utakmica je odlična za analizu."

Za kraj, Piksi je u pozitivnom tonu završio obraćanje.

"Nisam srećan što smo izgubili, ali me hrabri mnogo toga. Biće dobro u Nemačkoj, ne može drugačije da bude", zaključio je Stojković.

"Orlovi" u subotu igraju još jednu prijateljsku utakmicu, biće to generalna provera protiv Švedske u Stokholmu.