Dončić na spisku Slovenije - tek će da igra NBA finale, a spreman za olimpijske kvalifikacije

Košarkaše Dalasa uskoro očekuje početak finalne serije NBA lige, a njihova prva zvezda Luka Dončić već je odlučio da ovog leta obuče dres reprezentacije Slovenije

Dončić se našao na spisku 16 igrača selektora Aleksandra Sekulića koji će konkurisati za nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Slovenci se još nisu kvalifikovali za Igre u Parizu, a njihova selekcija igraće na turniru u Grčkoj na kom još nastupa i domaća selekcija, kao i reprezentacije Hrvatske, Novog Zelanda, Dominikanske Republike i Egipta.

Samo pobednik tog turnira će se plasirati na Olimpijske igre, a Dončić je još jednom pokazao privrženost reprezentaciji i najavio nastup praktično bez odmora po završetku NBA sezone.

Na spisku Slovenije se nalaze Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtić, Edo Murić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Jan Špan, Majk Tobi, Luka Ščuka i Luka Dončić.

Finalna serija NBA lige između Dalasa i Bostona počinje u noći između četvrtka i petka, najranije bi mogla da se završi 15. juna, a najkasnije 24. juna. Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre na programu su od 2. do 7. jula.