Sport

Kavani pobesneo posle ispadanja Urugvaja i razbio VAR monitor

Upravo putem VAR tehnologije je utvrđeno da Urugvaj neće dobiti jedanaesterac, baš onaj koji je mogao da njihovu selekciju odvede u osminu finala Mundijala
Kavani pobesneo posle ispadanja Urugvaja i razbio VAR monitorGetty © Stu Forster

Fudbaleri Urugvaja doživeli su bolan završetak učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto im u poslednjem kolu ni pobeda protiv Gane nije bila dovoljna da budu drugoplasirani u grupi H.

Urugvajci su ispali sa turnira nakon što je Južna Koreja iznenadila Portugal i slavila 2:1, čime je na osnovu više postignutih golova uspela da se domogne osmine finala.

Tako će Južna Koreja ići na megdan Brazilu, dok je Urugvaju bio neophodan još samo jedan gol u njihovoj pobedi 2:0 protiv Gane. A taj neuspeh teško je pao Edinsonu Kavaniju, iskusnom napadaču selekcije Urugvaja.

"Urusi" su poveli 2:0 u prvom poluvremenu nakon golova Dearaskaete, a tokom utakmice u jednoj situaciji nisu dobili jedanaesterac koji su tražili. Sudija je pregledao VAR snimak u spornoj situaciji, ali je bila doneta odluka da fudbaler Gane nije skrivio prekršaj u kaznenom prostoru svog tima.

Očito je to smetalo Kavaniju, koji je po izlasku sa terena nakon ispadanja sa Mundijala odlučio da udari VAR monitor i tako ga obori. Kamere su to zabeležile, a verovatno će Kavani zbog ovoga biti i novčano kažnjen.

Ali ništa od toga ga neće preterano zanimati - njegov Urugvaj svejedno neće igrati u osmini finala...

Standings provided by Sofascore

image