Sport

Veliki obrt - Partizan se nije vratio, Zvezdi pobeda službenim rezultatom i šampionska titula

Iako se očekivalo da će drugi meč finalne serije Košarkaške lige Srbije biti odigran u četvrtak, situacija je bila drugačija. Crvena zvezda i arbitri su se vratili na meč, ali ne i košarkaši Partizana, pa su arbitri odsvirali kraj susreta
Veliki obrt - Partizan se nije vratio, Zvezdi pobeda službenim rezultatom i šampionska titula© ATA Images

Nije moglo bez drame i nemilih scena u "večitom" derbiju.

Drugi meč finalne serije KLS-a, prekinut je na 7:55 do kraja treće četvrtine, pri vođstvu Partizana od 57:45.

Tada su arbitri odlučili da prekinu meč, zbog uvredljivog navijanja sa tribina, a koje je upućeno na račun porodica košarkaša i predsednika Crvene zvezde.

Usledilo je i ubacivanje predmeta sa tribina na parket, zbog čega su se košarkaši Zvezde i sudije meča, povukli u svlačionice.

Nakon nekog vremena, teren je napustio i Željko Obradović, kao i veliki broj igrača Partizana.

Prema nezvaničnim informacijama sa lica mesta, organizatori su doneli odluku da se isprazni dvorana, što domaći navijači nisu želeli da urade.

Društvenim mrežama kruže snimci da su košarkaši crno-belih, dobili instrukcije od svojih navijača da ne nastavljaju meč bez prisustva svoje publike.

Po povratku čelnika Partizana na teren, saopšteno je da se utakmica nastaviti u četvrtak, pa su crno-beli napustili halu i krenuli kućama.

Međutim, posle izvesnog vremena, crveno-beli su se vratili na parket, kao i sudije.

Usledilo je zvanično odbrojavanje za povrtak košarkaša Partizana, do čega nije došlo nakon propisanih 15 minuta.

Na snazi je, izgleda, bila prvobitna odluka arbitara da se isprazni dvorana i da kada su se stvorili uslovi, meč bude nastavljen.

Kako košarkaša Partizana po povratku nije bilo, sudije su odsvirale kraj i pozdravile se sa prisutnim igračima Crvene zvezde.

Direktor takmičenja, Aleksandar Grujin, rekao je novinarima nakon meča da je situacija potpuno jasna.

"Utakmica će se registrovati službenim rezultatom 20:0, na osnovu izveštaja delegata."

Ukoliko je ovo definitivna odluka, to je treći put u novijoj istoriji Košarkaške lige Srbije, da je šampion odlučen na veoma sličan način - službenim rezultatom.

Prethodno se to desilo 2006. i 2010. godine, kada se Hemofarm i Crvena zvezda nisu pojavili na utakmicu, a šampion je u navedenim situacijama bila ekipa Partizana.

Informacije i situaciju sa drugog finalnog meča KLS-a, mogli ste iz časa u čas da pratite na sledećoj stranici.

image