Sport

Svi ćute, samo Mekinro brani Novaka - napao Rolan Garos: Ljudi, ovo je samo vaša greška

Novak Đoković je zbog povrede kolena morao da se povuče sa Rolan Garosa nakon plasmana u četvrtfinale, a u međuvremenu je podvrgnut i operaciji
Svi ćute, samo Mekinro brani Novaka - napao Rolan Garos: Ljudi, ovo je samo vaša greškaGetty © DeFodi Images / Contributor / YouTube / screenshot / Eurosport

Đoković će tako izvesno propustiti Vimbldon, ali želi da bude spreman za Olimpijske igre koje će se ponovo održati u kompleksu Rolan Garosa.

No, veliku odgovornost za Đokovićevu povredu, legendarni Džon Mekinro pripisuje organizatorima turnira i njihovim odlukama tokom takmičenja.

Mekinro je u razgovoru za francuski "Figaro" pokazao da je jedan od retkih koji nema problema da kritikuje organizatore zbog loših odluka.

"Velika greška organizatora je što su stavili 37-godišnjeg Novaka Đokovića na teren u 22.30 bez razmišljanja koliko bi njegov meč sa Musetijem mogao da potraje. Vremenski uslovi su bili jako loši, bili su u kompikovanoj situaciji. Razumem da su hteli da sve postignu, ali bilo je drugih solucija da se ne ubacuje meč Bergsa i Dimitrova u program", počeo je Amerikanac.

"Novaka je koleno još mučilo nedeljama, a posle meča je legao da spava u sedam ujutru i da se onda vrati da igra dan i po kasnije. To je izazov za sve. Borio se opet pet setova, to je previše, čak i za Novaka. Iako nismo 100 odsto sigurni, to je jedan od razloga što je povredio koleno. U svakom slučaju, tako se ne tretira bilo koji igrač, a kamoli najbolji na svetu...", poručio je Mekinro koji je na kraju poentirao poređenjem sa fudbalom:

"Ovo donosi samo loš imidž tenisu. Kad je finale Svetskog prvenstva počelo u 22.30?", upitao je Džon Mekinro.

image